Genel Tanıtım

LİDER EĞİTİM İZCİLİK KULÜBÜ

İzcilik, çocuklarımızın fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden gelişimine katkı sunan bir eğitim sistemidir. İzcilik aynı zamanda öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, temiz, düzenli, disiplinli, özgüven sahibi, zamanı etkin kullanan, gündelik hayatında her yönden örnek bireyler olarak yetiştirme amacıyla düzenlediğimiz bir açık hava programıdır.

NİÇİN İZCİLİK

İzciliğin amacı; günümüzde teknoloji bağımlısı olan ve ekranlara hapsolan çocuklarımızı ve gençlerimizi doğayla buluşturarak, karakterli, toplum içinde yapıcı ruha sahip, saygılı ve disiplinli, başkalarını düşünen, halka hizmet etmekten zevk duyan, yurduna, milletine bağlı; bütün insanlara karşı dürüst ve iyi duygulu, kendisi için gerekli el becerilerine sahip, özgüven sahibi, sorumluluk almaya hazır ve istekli, tabiatı seven ve koruyan nitelikte iyi bir yurttaş ve iyi bir insan olarak yetiştirmektir.

NASIL YAPILIR
  • İzcilik eğitimi almak isteyen kişi öncelikle, Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı bir kulübe kayıt olur.
  • Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra kişi “ADAY İZCİ” adını alır.
  • Aday izciliğin süresi 3 aydır. Eğitimini tamamlayan aday izci, federasyonun belirlediği yer ve zamanda kampa katılır.
  • 3 aylık eğitim süresi sonrasında ‘’aday izci kampına’’ katılan Aday izciler yemin törenine katılarak Kulübün lisanslı izcisi olurlar.
  • Bu eğitim dönemlerini tamamlayan izciler: Ünite kampı, Kulüp kampı, mahalli ve milli kamplara katılma hakkı kazanırlar

İZCİLİKTE YAPILAN BAŞLICA FAALİYETLER
  • Temel İzcilik Eğitimleri  ( tarihçe )
  • Kampçılık ( çadır kurma)
  • Okçuluk
  • Oryantiring ( şifreleme)
  • Flyfox (zipline)
  • Trekking (yürüyüş teknikleri)
  • İlk yardım ( genel bilgi yaralıya ilk müdahale)
  • Harita-Pusula  (şifreleme ve yön bulma)
  • Tırmanış (dağcılık eğitimi )
  • Düğüm Çeşitleri (camadan, sancak, kelepçe, matara düğümü, açık kazık, kapalı kazık, tahlisiye. Üçlü kelepçe,
  • Kol komutları
  • Düdük komutları
  • Hike (hayatı idame etme kampı) bir günlük ormanda kalma kampı

KAZANIMLAR

1 ) İzci sözünün eridir, şeref ve haysiyetini her şeyin üzerinde tutar.

2 ) İzci, yurduna, milletine, ailesine ve izci liderlerine sadıktır.

3 ) İzci, başkalarına yardımcı ve yararlı olur.

4 ) İzci, herkesin arkadaşı ve bütün izcilerin kardeşidir.

5 ) İzci, herkese karşı naziktir.

6 ) İzci, bitki ve hayvanları sever ve korur.

7 ) İzci, büyüklerinin sözünü dinler, küçüklerini sever ve korur.

8 ) İzci, cesurdur her türlü şartlar içinde neşeli ve güler yüzlüdür.

9 ) İzci, tutumludur.

10) İzci, fikir, söz ve hareketlerinde açık ve dürüsttür.