Lider Eğitim – Değer Halkaları “Ashabın İzinde” Ara dönem kampı

Lider Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ara tatilde yaptığı programlar ile farklı kitlelere ulaşıyor. Bunlardan biri de Değer Halkaları Karakter Eğitimi Programı’nın düzenlemiş olduğu “Ashabın İzinde” yatılı kamplarıdır. Bu yıl ikincisi organize edilen bu kampa 5. sınıftan liseye kadar 160 öğrenci katılmıştır. Toplamda 4 gece 5 gündüz süren bu kamplarda öğrenciler tatillerine değer kattılar. Derslerden yarışmalara hasbıhallerden sosyal ve sportif aktivitelere ve çeşitli etkinliklerle öğrenciler hem eğlendiler hem öğrendiler hem de hüzünlendiler.

Bu kamplarda “Ashabın İzinde” teması ile öğrenciler, Asrı Saadeti bir nebze olsun yaşamaya çalıştılar. Her yurtta ödülü ve cezası ile birbirlerinden sorumlu oldukları ensar-muhacir kerdeşliği vurgulandı. Gizli gizli gidilen, Kuran Ayetleri üzerinde konuşulup tefekkür edilen “Daru-l Erkam” sohbetleri yapıldı. Her öğrencinin, içinde 1 saat geçirdiği “Hira Mağarası” ile bol bol salavatlar getirildi. Öğrenciler, İslam kardeşliği konusunu pekiştirmek için Suriyeli ailelere erzaklar dağıttılar. Bu duyguların yoğun olarak yaşandığı birçok farklı etkinlik icra edildi. Öğrenciler, sabah namazından sonra Şeyh Dairesinde “Sakal-ı Şerif” ziyareti yaparak hüzünlü bir şekilde birbirlerine veda ettiler.

Yapılan bu kamplarda oluşan muhabbetin, dostluğun bakî kalmasını ve kazanılan alışkanlıkların daim olmasını niyaz eder, tekrar bir araya gelebilmeyi temenni ederiz.

Ecdadımızdan devraldığımız zengin ve eşsiz medeniyet mirasımızı, kendilerine emanet edeceğimiz çocuklarımıza meslekî ve ahlâkî alanlarda geliştirerek hedef birliği içinde olduğumuz ailelere eğitim danışmanlığı ve rehberlik yaptığımız projemiz hakkında detaylı bilgi almak için http://www.degerhalkalari.com ‘u ziyaret ediniz.