İstanbul Dolphinarium Gezi Programı – Lider Eğitim

27.04.2015

Genel
Bilgi

·     İstanbul Dolphinarium 2008 yılının sonunda ziyaretçilerine ilk kez kapılarını açmıştır. Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliği ile yapılan Avrupa’nın en büyük kapalı Yunus Gösteri Merkezi olma özelliğini taşıyan İstanbul Dophinarium iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlenmesinde önemli rol almaktadır. İstanbul Dolphinarium’un açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Rusya Federasyonu Devlet Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı LeonidSlutskiy, UtrijDolphinarium Genel Müdürü LevMuhamedov gibi birçok devlet ve iş adamı ile öğrenciler ve vatandaşlar katılmıştır. Tesis ziyaretçilerine 1 saat boyunca huzurlu ve eğlenceli bir o kadar da duygusal dakikalar yaşatmaktadır. Bazı özel hastalar için rehabilitasyon da yapılmaktadır.

İçerik

·  8.695 m2 alana kurulu ve 5.800 m2 kapalı alana sahip olan İstanbul Dolphinarium’da yaklaşık 3100 m3 deniz suyu bulunmaktadır. Tesiste toplam 7 adet havuz bulunmaktadır ve 1 tanesinde gösteri yapılmaktadır. Geri kalan diğer havuzlarda hayvanların dinlenmesi içindir. 64 kişi kapasiteli VIP TRİBÜNÜ dâhil toplam 950 kişilik kapasiteye sahiptir.

Fizikî
Yapı

·  Tesis deniz canlılarının rahat yaşayabileceği şekilde dizayn edilmiştir. Gösteri merkezi Haliçtedir ve  etrafı yeşillik ve parklarla doludur. Tesiste ücretsiz otopark mevcuttur. Tesiste kafeterya ve mescit bulunmaktadır.

Ulaşım

·   Eyüp-Alibeyköy istikametini takip edip, TEM veya çevre yolundan Eyüp çıkışları kullanarak ulaşılabilir. Otopark girişi Eyüp Devlet Hastanesinin çaprazındadır. Ayrıca Eyüp yönüne giden Aksaray dolmuşlarıyla da ulaşılabilir. İETT ile gitmek isteyenler için de ‘Çeltik ve Sakarya Mahallesi’ duraklarından geçen otobüslerle yunus gösteri merkezine ulaşılabilir.

Faaliyet
Süresi

·      1 Saat 15 Dakika

Giriş
Ücreti

·     0-3 yaş ücretsizdir. 50 kişi ve üzeri gruplarda kişi başı 10 lira 50 kişi altı gruplarda kişi başı 13 liradır.

Yapılabilecek Etkinlikler

·      Tesiste toplu şekilde namaz için bir mescit bulunmaktadır.

·      Tesisteoturup muhabbet edilecek durum değerlendirilmesi yapılabilecek kafeteryası mevcuttur.

·      Tesis geniş bir alana yayılmıştır. Rahatlamak için dinlenilecek kamelya ve kafeteryalar mevcuttur.

Önemli
Not

·      Grupla gidilmeden önce mutlaka saat ve günün belirlenmesi için rezervasyon yapılmalıdır.

·     Tesise gidilirken kurumdan bir belge alınıp öyle gidilmelidir.

·     Gösteri saatleri saat 14.00 dır.

·     Tesis, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

·     Rezervasyon No:  0212 581 78 78- 0530 343 10 93

·     Faks No:  0212 545 99 45