Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Gezi Raporu – Lider Eğitim

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ GEZİ RAPORU
Raporu Hazırlayan: Mustafa KURULAR                                 Yer: ATAŞEHİR-İSTANBUL Tarih: 30.04.2015
Genel Bilgi
  • Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına ilk olarak hatıra parkı olarak kurulmuş, 32 hektarlık park alanına yaklaşık 50.000 ağaç ve çalı dikilmiştir. Daha sonra amaç değiştirilerek, bir botanik bahçesi olma yolunda çalışmalara başlanılmış, 2002 yılında ziyarete açılmış ve 2003 yılında adı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olmuştur.
  • İstanbul’a %12 oranında yeşil alan sağlayarak İstanbullular için oksijen deposu olan bu bahçe aynı zamanda bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir.
İçerik
  • Ülkemizdeki ve dünyanın her tarafındaki bitkilerin canlı koleksiyonunun yapıldığı bu bahçede, tehdit altındaki tüm bitkiler korunmaya alınmıştır. Bahçedeki çimler üzerinde rahatça dolaşılabilir, hiç örtü sermeden de oturulabilir.
  • İçeride Kaya Bahçesi, su arkları, soğanlıklar, Ertuğrul Adası, İstanbul Adası, kurak bahçe, menfez galeri, çitli bahçeyi ziyaret ederek zaman geçirilebilir ya da tepedeki çardaktan doyumsuz manzarayı izleyebilirsiniz.
  • Hem çocuklara hem yetişkinlere eğitim verilen bu bahçede Teşhis Yolu oyununda çocuklar verilen yaprağın hangi bitkiye ait olduğunu ipuçlarını kullanarak bulmaya çalışıyorlar. Yetişkinler için de bahçıvanlık kursu, bitki ressamlığı kursu gibi eğitimler verilir.
Fizikî Yapı
  • Birçok ada ve bahçeden oluşur. 32 hektarlık alana sahiptir.
Ulaşım
  • Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tem Otoyolu Anadolu Otoyolu Kavşağı, Ataşehir/İstanbul
  • Telefon:(0216) 456 4437
  • ngbb.org.tr
Giriş Ücreti
  • Ücretsiz
Yapılabilecek Etkinlikler
  • Piknik
  • Oyunlar
  • Ağaç dikimi
Önemli Not
  • Bahçe hafta içi ve hafta sonu sabah 9.30’da açılıp, saat 20.00’da kapanır. Son giriş 19.00’dır.