Tacikistan ve Özbekistanlı Kardeşlerimize Ziyaret.

0

Lider Eğitim Kaynarca Gençlik Gelişim Merkezi olarak, semtimizde bulunan Tacikistan ve Özbekistan’dan ülkemize hicret etmiş kardeşlerimizi ziyaret ettik. Ziyaret esnasında Ensar ve Muhacir kardeşliği üzerine hasbihal edildi.
“Müslüman, müslüman kardeşine karşı şefkatli ve merhametlidir”, bilinci ile bu müslüman kardeşlerimizin kendi ülkelerinde yaşamış oldukları sıkıntılar ve Türkiye’ ye hicret sebepleri üzerinde konuştuk.
Gençlik merkezindeki öğrencilerimiz ensar misali o güzel yüreklerinden, muhacir Tacik ve Özbek kardeşlerine ben de varım kardeşim, yalnız değilsin, dercesine evlerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim edip aynı zamanda sevgilerini paylaştılar. Bu sayede Efendimizin, “Onlar gökteki birer yıldız gibidir.” dediği sahabi dönemindeki Ensar-Muhacir kardeşliğini daha iyi idrak edebilmelerine vesile oldu.
Böyle bir etkinlik dolayısıyla birlikte olan Tacik, Özbek kardeşlerimizin ve Gençlik Merkezi öğrencilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi. Birbirlerine karşı Türk, Tacik veya Özbek gibi hitap etmediler.Herkesin dilinde ortak bir kelime vardı: KARDEŞİM.

Paylaş

Comments are closed.