LİDER EĞİTİM GENÇLİK GELİŞİM MERKEZLERİ İHTİSAS AKADEMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

0

 

           İHTİSAS AKADEMİ NEDİR?

İhtisas Akademi Projesi; başarılı, gayretli, ahlaki durumu ile ön palan çıkan öğrencilerin mülakatla kabul edildiği; bünyesinde kitap okuma ve tahlilleri, araştırma ve sunumlar, temel dini bilgiler, karakter eğitimi, şehir için ve şehir dışı kamplar, sosyal-kültürel geziler ve hasbihalleri barındıran öğrenci koçluğuna yönelik özel eğitim programıdır.

        İHTİSAS AKADEMİDE NELER YAPILIR?

  1. KİTAP OKUMA VE TAHLİLLERİ

Oku! Emri ile başlayan ilahi hitabın muhatabı olarak bizler bu konunun çok mühim olduğunu düşünerek projemizin temeline kitap okumaları ve tahlillerini koyduk. Ayrıca kendi kütüphanesini oluşturarak okuyan, düşünen, düşündüklerini gerek yazılı gerekse sözlü olarak ifade edebilen bireylerin yetişmesine katkı sağlamak da hedeflenen diğer faydalardandır.

  1. ARAŞTIRMA VE SUNUMLAR

Katılıcı ve etkili öğrenmenin yollarından birisi de sorarak ve araştırarak öğrenme yöntemidir. Bu nedenle öğrencilerimize tarihi bir mekân ya da bir şehir, örnek bir şahsiyet, önemli bir olay gibi belli konular üzerin araştırma görevleri verilmektedir. Ayrıca bu araştırma konuları derslerin akışı içerisinde merak edilen konular ve sorulan sorulara göre de çeşitlilik arz edebilmektedir. Araştırma ve sunma yöntemi ile öğrencilerimiz doğru bilgiye ulaşmakta ve ulaştığı bu bilgiyi arkadaşlarına aktarabilme yeteneği kazanmış olmaktadır.

  1. TEMALI KAMPLAR

Kamplar öğrencilerin derslerde gördükleri teorik bilgilerin yaşanarak ve yaşatılarak transfer edildiği yoğunlaştırılmış programlardır. Nitekim bu kamplar vesilesi ile öğrenciler daha yakından tanınmakta ve ihtiyaca göre programda gerekli revizeler yapılmaktadır. Ayrıca şehir içi ve şehir dışı yapılan konulu kamplarla öğrencilerimize tarih ve kültür bilinci kazandırma hedeflenmektedir.

  1. DEĞERLER EĞİTİMİ VE TEMEL DİNİ BİLGİLER DERSLERİ

Burada öğrencimiz kul hakkı hassasiyeti, arkadaşlık ve çevre seçimi, kardeşlik, anne-baba hakkı, ahde vefa, dürüstlük gibi temel değerlerimiz etkili bir şekilde aktarılmaktadır. Ayrıca temel adab-ı muaşeret kaideleri, ilmihal, siyer, peygamber kıssaları sosyal medya ilmihali gibi bir Müslüman için elzem olan temel konular işlenmektedir.

  1. SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Tarihi geziler, okur-yazar buluşmaları, sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev alma, çeşitli tiyatro ve seminerlere katılma ve film okumaları gibi öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişimleri temin edilmeye çalışılmaktadır.

RPOJENİN KAPSAMI, SÜRESİ VE ÖĞRENCİNİN SOMUT KAZANIMLARI

Proje ilk etapta ortaokul öğrencilerini kapsamakta ve dört yıl olarak planlanmaktadır. Bu süre zarfında öğrenciye yaklaşık 10 ders okutulmakta, şehir içi şehir dışı olmak üzere 24 kamp yapılmakta ve öğrenciye 100 kitap okutulmaktadır.

Kontenjanımız sınırlıdır. Programımız ortaokul ve lise erkek öğrencilerine yöneliktir.

GENÇLİK GELİŞİM MERKEZLERİ İLETİŞİM

Üsküdar GGM: 0216 342 94 01

Üsküdar Yavuztürk GGM: 0216 344 49 93

Ümraniye GGM: 0216 632 01 38

Dudullu GGM: 0216 614 03 51

Samandıra GGM: 0216 311 40 44

Sultanbeyli Orhangazi GGM: 0216 487 15 25

Sultanbeyli Abdurrahmangazi GGM: 0533 167 70 52

Kaynarca GGM: 0216 397 05 39

Facebook: lideregitim

Twitter: karakterlinesil

Paylaş

Bir Yorum Bırakın